De coöperatieve vennootschap
& DE OPROEP tot FINANCIERING

Doe mee als het je aanspreekt,
Als je impact wilt hebben,
met een gevoel van verbondenheid en verantwoordelijkheid.

"Geluk is pas echt als het gedeeld wordt"

zei Epicurus...

Wij vinden dat het avontuur ook gedeeld moet worden.

Samen is het mogelijk om:

De coöperatieve structuur maakt het voor alle deelnemers mogelijk om op de waardeketen van Papaver te bouwen en te werken aan de collectieve ambitie.

Van de boer die de tarwe verbouwt, tot de Papaver fan die de croissants en het zuurdesembrood proeft, tot de Papaver arbeiders en de zonnepanelen leverancier, laten we onze ambitie waarmaken!

Papaver, een door de minister van Economie goedgekeurde coöperatie, stelt haar kapitaal voor u open om de renovatie en indeling van de ruimte, oplossingen voor energie- en wateronafhankelijkheid te financieren.

U kunt Papaver financieren door aandelen in het bedrijf te kopen.

ONTMOET
ROBIN, STÉPHANE EN YANN

VOOR EEN VRAGEN- EN ANTWOORD SESSIE
IN PERSOON BIJ PAPAVER

1 Overijsesteenweg,
1560 Hoeilaart

PS: data voor 24 januari nog te bevestigen.

FINANCIËLE BEHOEFTEN

ter hoogte van € 400.000

De verschillende aandelenklassen worden hiernaast beschreven.
De oproep tot financiering betreft aandelen van klasse C, klasse D en klasse E.

Voordat u een of meerdere aandelen aankoopt, weet dat:

Lees ook de volgende informatie:

Voor vragen over het aankopen van coöperatieve aandelen kunt u ons een e-mail sturen naar papaver@mypapaver.be

Indien deze laatste paragrafen je aanspreken, sluit je aan bij het avontuur! Niets eenvoudiger: vul het deelnameformulier in door op de onderstaande knop te drukken:

Indien u, buiten de reden van het project, gerustgesteld moet worden door een financieel rendement, wordt dit geschat op 11,6% per jaar over een investeringshorizon van 4 jaar (minimale periode van de investering om te kunnen genieten van de voordelen van de Tax Shelter, waarvoor deze investering in aanmerking komt) – zie pagina 12 van het document “Oproep tot financiering”. Waarschijnlijk interessanter dan het rendement op je spaarrekening bij de bank…

Op dit moment, bestaat het bestuursorgaan uit:

Klasse A aandelen, of “Garantenaandelen”

Zijn voorbehouden aan de "garanten" van de waarden van de vennootschap, d.w.z. de oprichtende coöperanten en natuurlijke personen wier bekwaamheden, inzet, aandelen of doeleinden het mogelijk maken de waarden en doeleinden van de vennootschap te verwezenlijken, te waarborgen en te bestendigen, en na goedkeuring door het Garantencollege (zoals gedefinieerd in artikel 37 van de Statuten).

Klasse B aandelen, of "Papaversers”

Zijn voorbehouden aan personeelsleden die minstens zes maanden in dienst zijn van de vennootschap, en aan natuurlijke personen die een rechtstreekse contractuele band hebben met de vennootschap als student, via een tewerkstellingscoöperatie of zelfstandig.

Klasse C aandelen, of "Druivenstrekers"

Zijn gereserveerd voor elke natuurlijke persoon die woonachtig is in de gemeente Hoeilaart (1560).
1 aandeel = € 50

Klasse D aandelen, of "Sympathisanten"

Zijn gereserveerd voor elke natuurlijke persoon die de filosofie en het doel van de vennootschap onderschrijft.
1 aandeel = € 100

Klasse E aandelen, of "Deelnemers"

Zijn voorbehouden aan rechtspersonen die business partners of medestanders zijn.
1 aandeel = € 500

ROBIN CLAESSENS

Wat een vreugde om dit eindelijk te kunnen realiseren met zo’n geweldig team en in het dorp waar ik woon!

Mijn parcours is intrigerend: geboorte en jeugd in Congo, einde van school- en universitaire studies in België, universitaire uitwisseling in Medellin, Colombia, carrière in de bankwereld, financiën en investeringen in Londen, terugkeer naar België na 20 jaar in Groot-Brittannië om dichter te zijn bij degenen van wie ik houd.

Ik leidde een chocoladefabriek en ben lid van de raad van bestuur van een molen.

Mijn dochter Thelma, 17, is mijn Instagram- en Tik Tok-coach.

Deze ervaringen en een ietwat nomadisch leven hebben aan mijn persoonlijkheid vorm gegeven: motorrijder, reiziger, ultrasporter, een strijdlustige liefde voor de natuur en haar bescherming, een diepgeworteld familiegevoel, passie voor muziek (zonder vaardigheid als instrumentalist), Ik ben veeleisend en soms vatbaar voor tirannie – Mobutu is mijn nickname ;o).

Tenslotte hou ik van België, ook al is mijn frustratie groot tegenover degenen die ons land besturen. Met het Papaver-project wil ik bewijzen dat we het beter moeten en kunnen doen: ondernemen, aanwerven, beheren, koken, eten, communiceren… maar beter. En pindakaas maken ;o).

YANN VERSTRAETEN

Ik ben Yann. Ik ben 37 jaar, getrouwd en vader van 2 poppemies, Hélène en Anna, die opgroeien in Hoeilaart en die ik overal meesleur op de fiets. Als liefhebber van de natuur (opgeleid als Natuurgids bij de CNB), van avontuur en als echte fijnproever, raakte ik tien jaar geleden gepassioneerd door brood door een ontmoeting met een vriend die sindsdien trouw is gebleven. Ik heb een beroepsopleiding gevolgd als bakker. Ik hou van de texturen en de duizend aroma’s van brood, en vooral van de mogelijkheid om het te delen met de mensen om me heen. Er gaat geen week voorbij zonder dat er bij ons thuis lekker zuurdesembrood uit de oven komt. Ik heb altijd al in mijn beroep willen werken aan het veerkrachtiger maken van onze economie en met respect voor de natuur. Een plek creëren die onze sociale banden rond de genoegens van het leven versterkt en die een positieve impact heeft op het milieu, is een project waaraan ik al lang aan de slag wil. Wat een vreugde om dit eindelijk te kunnen realiseren met zo’n geweldig team en in het dorp waar ik woon!

STÉPHANIE SCHRAMME

Ik ben 34 jaar oud, ik woon in Brussel en ben een mengeling van Belgische, Braziliaanse en Italiaanse roots.

Mijn passies zijn reizen, fotografie, squash, wandelen, muziek, concerten, theater, lezen, kunstboeken en koken.

Ik heb zeer sterke jeugdherinneringen aan de eenvoudige maar verenigende keuken: de kersentaart van mijn grootmoeder en haar porto die ze elke zondag meebracht, de pasteis, chouchous en donuts van mijn moeder, zondagse pannenkoeken, chocoladefondant en spaghetti bolognaise met de neven en nichten, de ijsverkoper, taarten gemaakt met fruit uit de boomgaard.

Zoveel emoties die zullen voortleven dankzij Papaver.