OPENING GEPLAND VOOR DE ZOMER 2024.

in Hoeilaart

WAT IS PAPAVER?

Wij bouwen Papaver voor jou.

Papaver is een plek in het hartje van Hoeilaart die aan gezelligheid en gastronomie een nieuwe betekenis geeft, gewijd aan een terugkeer naar de bodem en eenvoudige genoegens.

Wij bouwen Papaver voor jou. De werken zijn begonnen en Papaver zal in de zomer van 2024 opengaan!

Op het menu

Volgens een strikte duurzame en sociale aanpak;

WIE IS PAPAVER?

HET IS DE ONTMOETING VAN DRIE GEPASSIONEERDE PERSONEN

Papaver is het resultaat van drie gepassioneerde persoonlijkheden, Robin, Stéphanie en Yann, die samenkomen met de sterke wens om “dingen” te veranderen.

Als voertuig voor verandering, bieden ze een gastronomische keuken, kwaliteitsvolle zuurdesembrood dat ter plekke wordt gebakken, een keramiekatelier en een muziekpodium.

Een serieuze uitdaging!

Maugretout 4
Screenshot 2023-09-25 182033

WAAROM PAPAVER?

VOOR DE VERANDERING

Het gastronomische, het ware, het vreugdevolle, het dansen samenbrengen met respect voor de samenleving en de planeet… Dat is het idee! Gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid combineren.

Via Papaver willen we ondernemers, werknemers, supporters en investeerders inspireren om de stap te zetten om samen met ons dit avontuur aan te gaan en onze ambitie te volgen.

Dankzij jou en met jou willen we een gemeenschap creëren die, rond dezelfde waarden, eet, beweegt, danst, geniet, leeft, verzamelt en nog meer

Dankzij jou en met jou willen we een gemeenschap creëren die, rond dezelfde waarden, eet, beweegt, danst, geniet, leeft, verzamelt en nog meer…. Kortom, de gemeenschap die Papaver definieert.

HOE WORD JE PAPAVER?

“Alleen gaan we snel, samen gaan we verder”.

Papaver is een avontuur dat begonnen is toen Robin, Stéphanie en Yann elkaar ontmoetten met een gedeelde ambitie: hoe kunnen we gezelligheid combineren met duurzaamheid, zonder dat dit te zwaar weegt?

Deze ambitie willen we met jou delen.
We willen dit avontuur samen met jou aangaan.

Als wij de vonken zijn, waarom zou jij het vuur niet aanwakkeren door een meewerkende partij te worden?

Papaver is een coöperatieve structuur die
5 klassen van medewerkers:

De oproep tot financiering betreft aandelen C, D en E.

VOORUITGANG

HOE VER ZIT PAPAVER?

Partners
0
Coöperanten
0
FINANCIERING
0

Get in Touch!

Abonneren op PapaverNews

Door me in te schrijven voor het nieuws, ga ik ermee akkoord dat de ingevoerde informatie wordt gebruikt om je op de hoogte te houden van de voortgang van het project.

STÉPHANIE SCHRAMME

J’ai 34 ans, j’habite à Bruxelles et je tire mes origines de Belgique, du Brésil et d’Italie.

Passionnée de voyages, de photographie, de squash, de randonnée, de musique, de concerts, de théâtre, de lecture, de livres d’art et de cuisine.

J’ai des souvenirs d’enfance très marqués de cuisine simple mais qui rassemble : la tarte aux cerises de ma grand-mère et son porto qu’elle amenait chaque dimanche, les pasteis, chouchous et beignets de ma maman, les crêpes du dimanche soir, le fondant au chocolat et les spaghettis bolo avec les cousins, le marchand de glace qui passait dans la rue, les tartes réalisées avec les fruits du verger. 

Autant d’émotions que je rêve de retransmettre et de voir perpétuer via Papaver.

YANN VERSTRAETEN

Moi c’est Yann. J’ai 37 ans, suis marié et père de 2 adorables petites filles, Hélène et Anna, qui grandissent à Hoeilaart et que je trimballe partout à vélo. Amoureux de nature (formé Guide Nature au CNB), d’aventures et vrai gourmand, je me suis passionné pour le pain il y a dix ans au détour d’une rencontre avec un ami resté fidèle depuis. Je me suis formé professionnellement au métier de boulanger. J’adore les textures et milles arômes du pain, et surtout de pouvoir le partager avec mon entourage. Il n’y a pas une semaine où un bon pain au levain ne sort du four chez nous. J’ai toujours voulu œuvrer dans mon métier à rendre notre économie plus résiliente et respectueuse de la nature. Le projet d’un lieu qui renforce nos liens sociaux autour des plaisirs de la vie avec un réel impact sur l’environnement a mûri depuis longtemps dans mon esprit. Quelle joie de pouvoir enfin le réaliser avec une si chouette équipe et là où je vis!

ROBIN CLAESSENS

Je suis un fervent défenseur du principe selon lequel il est toujours possible de faire mieux, ne serait-ce qu’un peu.

Mon parcours est intrigant : naissance et enfance au Congo, fin du cycle scolaire et études universitaires en Belgique, échange universitaire à Medellin, Colombie, carrière en banque, finances et investissements a Londres, retour en Belgique après 20 ans au Royaume Uni afin d’être proche de ceux que j’aime.

J’ai géré une chocolaterie et suis membre du conseil d’administration d’un moulin.

Ma fille Thelma, 17 ans, est mon coach en matière d’Instagram et de Tik Tok.

Ces expériences et une vie quelque peu nomade, ont contribué à façonner la personne que je suis : motard, voyageur, ultra sportif, un amour combatif pour la nature et sa protection, un sens viscéral de la famille, une passion pour la musique (sans compétence en tant qu’instrumentiste), je suis hyper exigeant et parfois enclin à la tyrannie – Mobutu est mon surnom ;o).

Je me lance dans le projet Papaver convaincu que nous devons faire mieux. Mon objectif est de le démontrer : entreprendre, engager, gérer, cuisiner, manger, interagir… mieux. Et faire du peanut butter ;o).

STÉPHANIE SCHRAMME

Ik ben 34 jaar oud, ik woon in Brussel en ben een mengeling van Belgische, Braziliaanse en Italiaanse roots.

Mijn passies zijn reizen, fotografie, squash, wandelen, muziek, concerten, theater, lezen, kunstboeken en koken.

Ik heb zeer sterke jeugdherinneringen aan de eenvoudige maar verenigende keuken: de kersentaart van mijn grootmoeder en haar porto die ze elke zondag meebracht, de pasteis, chouchous en donuts van mijn moeder, zondagse pannenkoeken, chocoladefondant en spaghetti bolognaise met de neven en nichten, de ijsverkoper, taarten gemaakt met fruit uit de boomgaard.

Zoveel emoties die zullen voortleven dankzij Papaver.

YANN VERSTRAETEN

Ik ben Yann. Ik ben 37 jaar, getrouwd en vader van 2 poppemies, Hélène en Anna, die opgroeien in Hoeilaart en die ik overal meesleur op de fiets. Als liefhebber van de natuur (opgeleid als Natuurgids bij de CNB), van avontuur en als echte fijnproever, raakte ik tien jaar geleden gepassioneerd door brood door een ontmoeting met een vriend die sindsdien trouw is gebleven. Ik heb een beroepsopleiding gevolgd als bakker. Ik hou van de texturen en de duizend aroma’s van brood, en vooral van de mogelijkheid om het te delen met de mensen om me heen. Er gaat geen week voorbij zonder dat er bij ons thuis lekker zuurdesembrood uit de oven komt. Ik heb altijd al in mijn beroep willen werken aan het veerkrachtiger maken van onze economie en met respect voor de natuur. Een plek creëren die onze sociale banden rond de genoegens van het leven versterkt en die een positieve impact heeft op het milieu, is een project waaraan ik al lang aan de slag wil. Wat een vreugde om dit eindelijk te kunnen realiseren met zo’n geweldig team en in het dorp waar ik woon!

ROBIN CLAESSENS

Wat een vreugde om dit eindelijk te kunnen realiseren met zo’n geweldig team en in het dorp waar ik woon!

Mijn parcours is intrigerend: geboorte en jeugd in Congo, einde van school- en universitaire studies in België, universitaire uitwisseling in Medellin, Colombia, carrière in de bankwereld, financiën en investeringen in Londen, terugkeer naar België na 20 jaar in Groot-Brittannië om dichter te zijn bij degenen van wie ik houd.

Ik leidde een chocoladefabriek en ben lid van de raad van bestuur van een molen.

Mijn dochter Thelma, 17, is mijn Instagram- en Tik Tok-coach.

Deze ervaringen en een ietwat nomadisch leven hebben aan mijn persoonlijkheid vorm gegeven: motorrijder, reiziger, ultrasporter, een strijdlustige liefde voor de natuur en haar bescherming, een diepgeworteld familiegevoel, passie voor muziek (zonder vaardigheid als instrumentalist), Ik ben veeleisend en soms vatbaar voor tirannie – Mobutu is mijn nickname ;o).

Tenslotte hou ik van België, ook al is mijn frustratie groot tegenover degenen die ons land besturen. Met het Papaver-project wil ik bewijzen dat we het beter moeten en kunnen doen: ondernemen, aanwerven, beheren, koken, eten, communiceren… maar beter. En pindakaas maken ;o).